Kuo ypatingi
Mūsų produktai

Sužinok daugiau
Vištienos dešros

Vištienos dešros

Virtų dešrų kolekcija - įnoringiausiems skoniams. AB „Vilniaus paukštynas“ pradėjo gaminti keturias aukščiausios rūšies vištienos dešras ir po sezono atsinaujino vienu papildomu skoniu. Šiose dešrose naudojama tik paukštyne išaugintų viščiukų broilerių mėsa. Ilgametę patirtį turintys paukštyno meistrai ištobulino virtos dešros receptūrą ir pateikia naujus skonius. Novatoriškiausios receptūros gaminys – tai vištienos virta “Picos” dešra. Toks produktas Lietuvos vartotojams pateikiamas pirmą kartą. Virta dešra gaminama iš viščiuko broilerio mėsos, o jos sudėtyje yra net 15 proc. fermentinio sūrio bei žalios ir raudonos paprikos gabalėlių. Buvome įpratę, kad virta dešra yra gan panašaus skonio, tačiau šis produktas – naujoves mėgstančiam šiuolaikiniam vartotojui. Išskirtinio skonio mėgėjai šioje kolekcijoje ras ir virtą dešrą su paprika, kuri yra pagardinta susmulkinta džiovinta raudonąja ir žaliąja paprika, kurios smulkūs grūdeliai matyti dešros pjūvyje. Tai visiškai naujo skonio vištienos dešra tiems, kurie mėgsta pikantišką skonį. Taip pat virtą Šlaunelių mėsos dešrą, pagamintą iš pačios sultingiausios vištienos mėsos – šlaunų mėsos be kaulo. Perpjovę dešrą matysite marmurinį piešinį, o pjūvyje išryškėja šlaunelių mėsos stambūs gabalėliai. Tradicinės virtos dešros mėgėjams siūlome „Daktarišką“ vištienos dešrą.
Skaityti plačiau

Straipsniai, patarimai

Žiūrėti visus
  • Patiekalai, kurie ne tik sušildo, bet ir stiprina imunitetą

    Sulaukėme pirmojo šaltuko, o tuo pačiu ir žvarbių dienų, tamsių vakarų, kuriais net nesinori niekur eiti iš namų. Tačiau tai puikus metas jaukiai leisti laiką namuose su šeima, draugais, pasigaminti skanią, sušildančią vakarienę. Kas jai tiktų, pataria restorano „Trys Barakudos“ virtuvės šefė Halina Višnevskaja, Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacijos narė, kuri neabejoja, kad šaltojo sezono patiekalus gaminame ne tik tam, kad skaniai pavalgytume, bet kad ir sustiprintume imunitetą bei sušiltume visomis prasmėmis
    Skaityti plačiau

  • Penki mitai apie vištieną: ką kiekvienam svarbu žinoti apie vieną populiariausių maisto produktų

    Tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio šalyse vištiena tampa vis populiaresnė: Europos Sąjungoje per pastaruosius 15 metų šio maisto produkto vartojimas išaugo beveik penktadaliu*, o Lietuvoje vien per 2015 m. vištienos vartojimas pašoko 12 proc. Vis dėlto, viešojoje erdvėje sklando nemažai prieštaringos informacijos apie vištieną ir jos gamybą. Paukščių augintojai pažymi: dauguma vištieną gaubiančių mitų yra visiškai nepagrįsti.
    Skaityti plačiau

  • Kibino transformacija per šimtmečius arba kibinas kitaip Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs

    Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu vištienos sultiniu. Ar žinote, kad šis patiekalas Lietuvoje populiarus dar nuo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytauto laikų? O visame pasaulyje į šį pyragėlį su mėsa panašių kepinių rasite kone kiekvienos tautos virtuvėje, tik skiriasi jų forma, pavadinimai ar sudedamosios dalys.
    Skaityti plačiau

  • Kokios Kalėdos be rūkyto viščiuko?

    Rūkyti mėsos produktai populiarūs nuo seno. Ko gero mėsos rūkymas - tai vienas pirmųjų mėsos apdorojimo būdų, kurį naudojo dar pirmykštės bendruomenės žmonės, kad mėsą išsaugotų kuo ilgiau. Apie rūkytų mėsos gaminių tradicijas pasakojimų randame ir Lietuvos istorijoje, antai pasakojimuose apie XVII – XIX a. valstietišką virtuvę minimas gausus rūkytų gaminių asortimentas. Valstiečiai buvo sukūrę rūkymo tradicijas,naudodami įvairias medienos rūšis, na, o produktai, kuriuos rūkė lietuviai, buvo dešros, skilandis, lašiniai, rūkyta žuvis ir pan.
    Skaityti plačiau

  • Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

    Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais. Tačiau kokios Joninės be iškylos gamtoje, kvapnių ant laužo ar grilio keptų kepsnių, bulvyčių ar kitų patiekalų?! Apie tai, kokios šiandienos mados, ką skaniai ir greitai pasigaminti per šias Jonines, pasakoja ir patarimus dalina žinomi grilio meistrai Juozas Kaminskas ir Halina Bovševič.
    Skaityti plačiau