Karštieji patiekalai

Įkelk savo receptą

    Paruošimas

  1. Dideliame inde sumaišykite marinato sudedamąsias dalis: medų, imbierą, citrinos žievelę, užpilkite alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno, pagardinkite druska ir pipirais. Tuomet marinatą pilkite ant blauzdelių ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite blauzdeles, apšlakstykite jas likusiu marinatu. Kepkite maždaug 200 laipsnių temperatūroje apie valandą, vis pašlakstydami marinatu. Norint sotesnių pietų, garnyrui galima paruošti ryžių arba kartu su mėsa orkaitėje iškeptų daržovių – bulvių, raudonųjų paprikų, morkyčių. Skanaus!
Ingredientai
12 vnt. (4 asmenims) vištos blauzdelių
1 kupino šaukšto medaus
1 a. š. smulkiai tarkuotos imbiero šaknies
1 v. š. baltojo vyno
Pusės smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Rašyti komentarą