Karštieji patiekalai

Įkelk savo receptą

    Paruošimas

  1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir cukrumi, palikite kelioms minutėms, kad ištirptų cukrus ir suputotų masė. Atskirame inde suplakite kiaušinį, sumaišykite su druska, pienu, aliejumi. Visą šią masę supilkite į mielių mišinį, gerai sumaišykite. Suberkite miltus, minkykite, kol gausis vientisa masė. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltai, kol masė padvigubės. Visą tešlą padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos formuokite po rutuliuką ir jį paspauskite, kad gautųsi bandelė. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Uždenkite ir laikykite šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kiekvieną bandelę patepkite lydytu sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite apie 15 minučių, arba kol bandelės gražiai paruduos. Atvėsinkite, tik tada perpjaukite išilgai.
Ingredientai
Dešimt bandelių iškepti Jums reikės:
1 šaukšto sausų mielių
0,5 puodelio šilto vandens
0,5 puodelio pieno
1 kiaušinio
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
3 puodelių miltų
1 šaukšto lydyto sviesto
2 šaukštų sezamų sėklų

Rašyti komentarą