Karštieji patiekalai

Įkelk savo receptą

    Paruošimas

  1. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Svogūnui apkepus, sudėkite faršą ir smulkiai pjaustytus grybus. Jei naudojate džiovintus, nepamirškite prieš tai juos išmirkyti vandenyje. Kepkite apie 5 – 7 minutes; pagardinkite pipirais ir druska. Mėsai apkepus, į keptuvę įpilkite grietinėlę ir patroškinkite dar 1 min. Atšildykite tešlą ir ją iškočiokite. Iš tešlos kepimo formoje formuokite indelius, palikdami tešlos gabalėlius pyragėlių „dangteliams“. Į tešlos „indelius“ dėkite paruoštą mėsą, o ant viršaus uždėkite „dangtelius“. Kraštelius užspauskite su šakute. Pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 min. arba kol gražiai parus. Skanaus!
Ingredientai
300 g vištienos šlaunelių faršo
1 svogūno
100 g grybų (gali būti ir džiovinti)
Juodųjų pipirų, druskos pagal skonį
20 ml grietinėlės
4 šaldytos bemielės tešlos lakštų
Aliejaus kepimui
1 Kiaušinio trynio

Rašyti komentarą