Naujienos

Barbekiu kepėjai grilio sezoną atidarė kepdami vištieną

Barbekiu kepėjai grilio sezoną atidarė kepdami vištieną

Saulėtą trečiadienio popietę kvapniu dūmu ir kaitria ugnimi 9-ąjį sezoną pradėjo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (toliau – LBKA) nariai bei partneriai, pristatę karščiausias šios vasaros naujienas.

Į atidarymo šventę prie Neries įsikūrusioje Valakampių terasoje 9-ąjį sezoną pradedanti LBKA sukvietė asociacijos narius ir partnerius, grilio kepimo meistrus ir mėgėjus bei maisto gaminimo ant gyvos ugnies entuziastus. Kaip ir kasmet, prisimintas praėjęs ir bei aptartas naujas sezonas.

„Atidarymo šventė asociacijai – tarsi Naujieji metai: tai puiki proga praėjusiam sezonui aptarti, pasižymėjusiems grilio meistrams apdovanoti ir karščiausioms vasaros naujienoms pristatyti bei jas čia pat paragauti“, – sakė LBKA prezidentas Juozas Kaminskas.

Pasak asociacijos vadovo, neformalus bendraminčių – maisto gaminimo ant ugnies entuziastų – susitikimas suteikia stimulo naujiems darbams.

„Sezonas tik prasidėjo, tačiau jau įgavo pagreitį: paskutiniąją gegužės dieną Druskininkų miesto šventėje vyks mėgėjų ir profesionalų grilio čempionatas, o birželio 13-ąją Lenkijoje dalyvausime Europos grilio kepėjų čempionate“, – kalbėjo J. Kaminskas.

LBKA sezono atidaryme asociacijos partneriai pristatė vasaros sezono naujienas, organizavo viktorinas ir apdovanojo prizais šventės svečius, o geriausi grilio meistrai vaišino nepakartojamo skonio marinuotais vištienos, kiaulienos, ėrienos ir žuvies produktais, koldūnais ir kepsninėje pagamintu desertu.

„KG Group“ įmonių atstovai LBKA grilio sezono atidaryme dalyvavo antrus metus iš eilės ir pristatė naujausius grilio produktus. Šiais metais ant grilio kepti naujausi marinuotos vištienos produktai – Sparnelių peteliai „Tulpės“ paprikos marinate bei filė juostelės sezamų marinate, taip pat naujausios kepamosios vištienos dešrelės su džiovintais pomidorais ir baziliku. Svečiai vaišinosi trijų skonių vištienos kepenėlių paštetų užkanda.

Šventės svečiams ir dalyviams pristatyta marinuotos vištienos linijos „Premium“ir „Fiesta“ bei „Premium“ kepamųjų dešrelių linja, taip pat „Kauno Grūdų“ miltiniai mišiniai. Keksiukai iš šių miltinių mišinių vainikavo šventę, buvo kepami „Big Green Egg“ kepsninėse.


Atgal