Naujienos

Kovo 8-osios proga Kaziuko mugėje bus iškepta rekordinio dydžio vištienos „Tulpė“

Kovo 8-osios proga Kaziuko mugėje bus iškepta rekordinio dydžio vištienos „Tulpė“

Savaitgalį Vilniuje vyksiančioje Kaziuko mugėje 2014 bus siekiama dar vieno Lietuvos rekordo. Šeštadienį, Tarptautinę moters dieną kovo 8 – ąją profesionalūs virėjai ir grilio kepėjai iš daugiau nei 5000 vištienos sparnelių petelių „Tulpių“ iškeps rekordinio dydžio „Tulpę“. Planuojama, kad 3 m aukščio ir daugiau kaip 1,5 m skersmens „Tulpė“ svers apie 250 kg.

Kovo 7 - 9 dienomis Vilniaus miesto senamiestyje vyks Kaziuko mugė 2014, kurioje kasmet dalyvauja amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio ir kulinarinio paveldo atstovai, ūkininkai, kurie mugės svečiams pristato ne tik tradicinius, bet ir naujausiomis technologijomis pagamintus gaminius.

Kaip ir kasmet, mugėje bus rengiamos Barbekiu kepėjų varžytuvės, kurios šiais metais bus išskirtinės. Barbekiu kepėjai gamins grilio patiekalus iš vištienos, o Kovo 8-ąją bus siekiama didžiausios vištienos „Tulpės“ rekordo. Rekordo iniciatoriai - Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija ir AB Vilniaus paukštynas - šiais metais Kaziuko mugės svečiams, o ypač moterims paruošė ypatingą staigmeną – ant grilio iškeptą patiekalą iš vištienos sparnelių petelių „Tulpių“.

„Kasmet Kaziuko mugėje pristatome vis kitą grilio patiekalą, atspindintį šventės temą, - pasakoja Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Juozas Kaminskas. - Šiais metais varžytuvės vyksta Kovo 8-ąją, tad nusprendėme gaminti vištienos petelių „Tulpes“, ypatingas ir skoniu, ir išvaizda, ir itin tinkančias tokiai progai. Iš jų formuosime vieną didelę „Tulpę“ – Tarptautinės moters dienos simbolį. Be specialiai marinuotos vištienos, naudosime įvairiausių prie jos tinkančių padažų: abrikosų ir imbiero, bruknių ir kriaušių bei saldžiarūgščio.“

Kaziuko mugės svečiai išvys, kaip gaminama didžiausia vištienos „Tulpė“, kuriai planuojama panaudoti rekordinį kiekį ingredientų: 5000 vnt. vištienos petelių „Tulpių“ (beveik 250 kg) ir 50 kg padažų.

Vištienos sparnelių petelių „Tulpės“ – naujas produktas Lietuvoje, kurį Vilniaus paukštynas pradėjo gaminti praėjusiais metais.

„Vištienos sparnelių petelių „Tulpės“ – vidurio Europoje itin populiarus produktas, tinkantis įvairių patiekalų gamybai. Pagamintą sparnelio petelio „Tulpę“ ne tik patogu valgyti, iškepta ji atrodo itin estetiškai ir papuošia patiekalą - pasakoja „KG Group" marketingo direktorius Artūras Skairys, - Šį produktą itin vertina virtuvių šefai, nes jis jau paruoštas gaminti - sparnelio petelio mėsa atitraukta nuo kaulo iki trečdalio kauliuko, o šis apnuoginamas, todėl gaminti iš jo itin patogu ir greita. Na, o šiai šventei pateiksime marinuotas petelių „Tulpes“, kurios bus kepamos ant grilio.“

Rekordinio dydžio „Tulpę“ gamins Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos nariai, virtuvių šefai ir žinomi žmonės. Rekordą kovo 8 d. 15 val. V. Kudirkos aikštėje Vilniuje fiksuos rekordų registravimo agentūra „Factum". Rekordo iniciatoriai - Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacija ir AB Vilniaus paukštynas. Rekordinio dydžio vištienos „Tulpė“ bus išdalinta šventės svečiams ir dalyviams.

Atgal