Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Kišas su vištienos "Vienos" dešrelėmis

Kišas – Prancūzijoje itin populiarus sūrus pyragas. Ir ne veltui – jis idealiai tinka tiek sotiems pusryčiams, tiek vakarienei. Išbandykite ir Jūs.

    Paruošimas

  1. Šaldytą tešlą atšildykite ir iškočiokite. Dalimi tešlos išklokite apvalios pyrago kepimo formos dugną, su likusia suformuokite kraštelius šone. Jie turi būti tokio aukščio, kokio yra skarda. Skardą su tešla dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepkite apie 5 minutes. Svieste pakepinkite svogūnus ir sudėkite į didelį dubenį. Įdėkite griežinėliais pjaustytas dešreles, kubeliais supjaustytą pomidorą ir smulkintą porą. Supilkite grietinę, sudėkite pusę tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, kuminu ir juodaisiais pipirais. Atskirame inde išplakite kiaušinius, tada lėtai supilkite į dubenį su kitais ingredientais. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į pyrago formą su paruošta tešla. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą sūrį. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35–40 min. Iškeptą kišą geriausia palikti per naktį atvėsti, kad gerai sustingtų. Tačiau, jei nenorite laukti, galite valgyti ir šiltą
Ingredientai
Bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos, 2 lakštų
VILNIAUS PAUKŠTYNO Vienos dešrelių, 4vnt
Kiaušinių, 4vnt
Grietinės, 100 g
Smulkinto poro, 100 g
Tarkuoto kieto sūrio, 100 g
Žiupsnelio druskos
Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Žiupsnelio kuminų
Pomidoro, 1 vnt.
Smulkiai pjaustyto svogūno, 1 vnt.
Sviesto, 20 g

Rašyti komentarą