Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Sumuštiniai su karštai rūkyta vištienos file ir marinuotais agurkėliais

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius? Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pataria, kad greitai ir skaniai paruošti galite ir sumuštinius – jie ne visuomet yra kasdienis patiekalas, viskas priklauso nuo to, kokias sudėtines dalis pasirinksite: įvairią duonelę, daržoves ir žoleles, o kad sumuštinis būtų dar skanesnis – galite jam paruošti užtepėles.

    Paruošimas

  1. Prancūziško batono griežinėlius paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Marinuotą agurką supjaustome įstrižai plonais griežinėliais ir uždedame ant paskrudintų batono riekelių, ant agurko uždedame karštai rūkytos vištienos griežinėlius. „Philadelphia“ sūrį sudedame į konditerinį maišelį ir pamažu išspaudžiame ant mėsos griežinėlių, uždedame lašo formos paprikas, pabarstome skrudintais svogūnais ir papuošiame baziliko lapeliais.
Ingredientai
Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.
Marinuoto agurko, 1 vnt.
Karštai rūkytos vištienos file, supjaustytos griežinėliais 12 vnt.
„Philadelphia“ sūrio su žolelėmis, 125 g
Konservuotų paprikų (lašo formos), 8 vnt.
Daiginto raudonojo baziliko lapelių, 8 vnt.
Skrudintų svogūnų dribsnių, 1 arbatinio šaukštelio

Rašyti komentarą