Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Sumuštiniai su karštai rūkyta vištienos file, pomidorais ir svogūnų dribsniais

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius? Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pataria, kad greitai ir skaniai paruošti galite ir sumuštinius – jie ne visuomet yra kasdienis patiekalas, viskas priklauso nuo to, kokias sudėtines dalis pasirinksite: įvairią duonelę, daržoves ir žoleles, o kad sumuštinis būtų dar skanesnis – galite jam paruošti užtepėles.

    Paruošimas

  1. Prancūziško batono griežinėlius paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Ant paskrudintų batono riekelių sliuoksniais sudedame griežinėliais supjaustytą karštai rūkytos vištienos file. „Philadelphia“ sūrį sudedame į konditerinį maišelį ir pamažu išspaudžiame ant mėsos griežinėlių, sudedame pomidorų griežinėlius ir papuošiame bazilikų lapeliais, svogūnų dribsniais ir pabarstome pipirais.
Ingredientai
Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.
Karštai rūkytos vištienos file, 200 g
Vyšninių pomidorų, 6 vnt.
„Philadelphia“ sūrio, 125 g
Raudonųjų bazilikų lapelių, 20 g
Penkių rūšių pipirų mišinio, žiupsnelio
Svogūnų dribsnių, arbatinio šaukštelio

Rašyti komentarą