Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Sumuštiniai su rūkyta vištienos šlaunelių mėsa ir obuoliais

Ką daryti, jei netikėtai užsuko svečiai? Arba artėjant svarbiai sukakčiai ar šventei tiesiog neturite laiko gaminti šventinę vakarienę ir vakaro pradžiai norite paruošti skanius užkandžius? Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pataria, kad greitai ir skaniai paruošti galite ir sumuštinius – jie ne visuomet yra kasdienis patiekalas, viskas priklauso nuo to, kokias sudėtines dalis pasirinksite: įvairią duonelę, daržoves ir žoleles, o kad sumuštinis būtų dar skanesnis – galite jam paruošti užtepėles.

    Paruošimas

  1. Prancūziško batono griežinėlius paskrudiname iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 3 min. Ant paskrudintų batono riekelių sluoksniais sudedame griežinėliais supjaustytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą. „Philadelphia“ sūrį sudedame į konditerinį maišelį ir pamažu išspaudžiame ant mėsos griežinėlių, ant sūrio sudedame šiaudeliais supjaustytą obuolį (žievelę galime palikti), papuošiame sultenės lapeliais ir pabarstome pipirais.
Ingredientai
Prancūziško batono, supjaustyto 1-1,5 cm griežinėliais, 4 vnt.
Karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsos, 200 g
„Philadelphia“ sūrio, 125 g
Obuolio, 1 vnt.
Sultenės lapelių, 20 g
Penkių rūšių pipirų mišinio, žiupsnelio

Rašyti komentarą