Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Sumuštinukai su "Vištiena kitaip" paštetu

Kam laukti penktadienio, jei smagiai su draugais pasisėdėti galima jau šiandien? Ir nereikia didelių pastangų – vietoje vakarienės paruoškite dailių sumuštinukų užkandžiams, pasikvieskite mieliausius draugus ir pasikalbėkite apie planuojamas vasaros atostogas.

    Paruošimas

  1. Batoną supjaustykite riekėmis, dėkite ant skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 5 minutes – kol batonas gražiai apskrus. Tuo metu pasiruoškite kelis skirtingus pagardus. Pirmiausia, karštu vandeniu apliekite pomidorą, nulupkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Dėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pridėkite kaparėlių, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, viską sumaišykite. Atskirame dubenėlyje sudėkite smulkiai pjaustytas žalias ir juodas alyvuoges, apšlakstykite citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Pistacijas susmulkinkite. Ant paskrudintos duonelės tepkite paštetą ir tada gardinkite pagardais – ant vieno dėkite smulkintas pistacijas, ant kitų – pomidorų arba alyvuogių salsą. Štai ir viskas – lengva, skanu ir greita, tad belieka pasirūpinti kompanija ir gera nuotaika.
Ingredientai
Pailgo (prancūziško) batono
Juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
Kaparėlių
100 g gliaudytų pistacijų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Šviežio baziliko lapelių
Poros didelių pomidorų
Pusės citrinos sulčių
Druskos, pipirų pagal skonį

Rašyti komentarą