Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Traškus vištienos užkandis su jūros dumblių lapais

Šiandien gaminame traškų vištienos užkandį su jūros dumblių lapais.

    Paruošimas

  1. Vištienos juosteles padalinkite į 2-3 dalis. Paruoškite marinatą iš kukurūzų krakmolo, ryžių miltų, cukraus, sojos padažo, plaktų kiaušinių, vandens, trinto česnako bei druskos. Vištieną sumaišykite su marinatu ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Džiovintus jūros dumblių lapus sukarpykite pailgomis juostelėmis, apvyniokite kiekvieną vištienos gabalėlį ir kepkite 10-15 min. kol dailiai apskrus. Patiekti galima tiek karštus, tiek atvėsusius gabalėlius. Padažui puikiai tinka lydyto sūrio, česnakinis ar saldžiarūgštis padažas. Skanaus!
Ingredientai
1 pakuotės „Kaišiadorių paukštyno“ viščiuko broilerio filė juostelių supjaustytų vertikaliai
4 džiovintų jūros dumblių lapų
4 šaukštų kukurūzų krakmolo
4 šaukštų ryžių miltų
4 šaukštų cukraus
5 šaukštų sojos padažo
2 kiaušinių
250 ml vandens
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos

Rašyti komentarą