Šaltieji patiekalai, salotos

Įkelk savo receptą

Vištienos salotos su apelsinų padažu

Šio patiekalo gaminimo video galite rasti čia: http://www.youtube.com/watch?v=OAuKpPGLjuA

    Paruošimas

  1. Marinuojame vištieną: susmulkiname česnaką. Vištienos filė įtriname smulkintu česnaku, druska, penkių pipirų mišiniu, įdedame šviežio čiobrelio ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Ruošiame užpilą salotoms: į plaktuvą įpilame apelsinų sultis ir balto vyno actą, įdedame pjaustytą imbierą, įberiame cukraus ir druskos. Viską subėrus pradedame plakti. Plakimo pabaigoje įpilame alyvuogių aliejaus ir plakame kol gausis vientisa masė.
  3. Ruošiame salotas: pirmiausia suplėšome romėniškų salotų lapus, vėliau supjaustome agurką griežinėliais. Taip pat supjaustome obuolį šiaudeliais ir sudedame į dubenėlį. Ant viršaus uždedame iškeptus vištienos gabaliukus bei duonos skrebučius. Galiausiai užpilame salotas paruoštu užpilu ir uždedame salotų mišinį „Mix“, taip pat pagardiname salotas šviežiu čiobreliu ir alyvuogių aliejumi
Ingredientai
Išgyslinėtos vištienos mažosios filė 480 g
Česnako 3-4 skilt.
Šviežių čiobrelių Pagal skonį
Penkių pipirų mišinio Pagal skonį
Šviežių salotų „Mix“ 200 g
Romėniškų salotų 200 g
Obuolys „Golden“ 1 vnt
Agurkų 120 g
„Ciabatta“ duonelės skrebučiai Pagal skonį
Alyvuogių aliejaus Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Apelsinų padažui:
Imbieras Pagal skonį
Apelsinų sulčių 100 ml
Balto vyno acto 40 ml
Cukrus Pagal skonį
Alyvuogių aliejaus 200 ml

Rašyti komentarą


Komentarai (2)

  • Rita 2015-11-24 15:21

    Labai skanu, padazas gaivus.

  • Anita 2014-06-16 14:21

    SUPER.....