Straipsniai, patarimai

Kad keptas viščiukas būtų traškus, bet sultingas

Kad keptas viščiukas būtų traškus, bet sultingas

Per Šventas Kalėdas šventiniam stalui stengiamės patiekti kuo įvairesnių ir skanesnių patiekalų, tačiau mėgstame ir tradicinius patiekalus. Antai keptas viščiukas gan dažnai patiekiamas per šventes: kvapnus ir sultingas, pagardintas saldžiu uogienės padažu ir tradicine lietuviška mišraine. Tačiau, kaip išsikepti viščiuką, kad jis būtų sultingas, bet su traškia odele? Kokio skonio marinuotus viščiukus galime pasirinkti?

Šių metų naujovė: aliejiniame marinate ir specialiame kepimo maišelyje paruoštas marinuotas viščiukas

Šiais metais „KG Group“paukštynai pristato naujovę – viščiukai marinuoti nebe skystame vandens pagrindu paruoštame marinate, o aliejiniame. Marinuojant šiuo aliejiniu marinatu išgaunami intensyvūs ir išraiškingi skoniai.  Šiuo marinatu padengus visą viščiuką, jis nenubėga nuo produkto, išryškina skonį bei kepant maišelyje išsiskiria tik viščiuko sultys.

Kita naujovė – marinuotas viščiukas paruoštas specialiame kepimo maišelyje. Prieš tai buvo naudojamas aliuminis indelis. Kepant kepimo maišelyje sumažėja tikimybė perkepti odelę, o viščiukas neišdžiūna, mėsa išlieka sultinga ir minkšta. 

Keturi marinuoto viščiuko skoniai

Paukštynų gaminami marinuoti viščiukai yra keturių skonių:

Marinuotas viščiukas tradiciniame marinate: tai išbandytas ir visų pamėgtas skonis;

Marinuotas viščiukas su šaltalankiais: tai netradicinio skonio, šaltalankių uogienės marinate marinuotas  viščiukas. Tikrai nustebinsite savo svečius išskirtinio skonio ir išvaizdos puikiu patiekalu.   

Marinuotas viščiukas su vyšniomis: vyšnių marinate marinuotas viščiukas puikiai tiks Jūsų šventiniam stalui. Vyšnios  labai dera prie vištienos, nes ši mėsa sugeria visą vyšnios skonį bei aromatą.  

Marinuotas viščiukas su kmynais: viščiukas česnakiniame marinate su kmynais - puiki pietų ar vakarienės patiekalo idėja visai šeimai. Viščiukas pagardintas kmynais ir česnaku taps puikaus skonio tradicija ant Jūsų stalo.

Kaip išsikepti marinuotąviščiuką

Kepimo maišelyje paruoštas marinuotas viščiukas kepamas orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje  apie 1 val.  Patariama keliose vietose pradurti kepimo maišelį, kad nesusidarytų garų perteklius). Kad viščiukas apskrustų ir būtų sultingas – 10-20 min. iki kepimo pabaigos maišelį rekomenduojama prakirpti ir paskrudinti, kad susiformuotų kieta traški plutelė, o produktas išliktų sutingas ir minkštas.

Jei viščiukas sveria daugiau nei 1,5 kg, jį reikėtų kepti ilgiau.

Iškeptą viščiuką galite patiekti su bruknių arba spanguolių uogiene bei daržovėmis. 



Atgal